عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم توجه به آبخیزداری برای جلوگیری از خسارت سیلاب‌ها

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

بمب‌های خاموش در اطراف تهران |  فراگیری بیابان‌زایی در کشور

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: مراتع تخریب شده در اطراف کلانشهرهای کشور مانند تهران حکم بمب‌های خاموشی را دارد که با دامن زدن به توفان‌های گرد و غبار می‌تواند خسارت زیادی به شهروندان و کشور تحمیل کند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: مراتع تخریب شده در اطراف کلانشهرهای کشور مانند تهران حکم بمب‌های خاموشی را دارد که با دامن زدن به توفان‌های گرد و غبار می‌تواند خسارت زیادی به شهروندان و کشور تحمیل کند.
کد خبر: ۱۴۰۷۲۹۶

به گزارش جام جم آنلاین، وحید جعفریان درباره افزایش کانون‌های گرد و غبار در کشور‌ افزود: رها شدن اراضی کشاورزی و تخریب مراتع در حاشیه کلانشهرها می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای شهروندان  داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری در گفت‌وگو با جام جم آنلاین عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که‌ امسال میزان توفان‌های گرد و غبار افزایش خواهد یافت و بی‌توجهی به این مساله می‌تواند زمینه را برای تحمیل  خسارت‌های قابل توجه ‌به تاسیسات صنعتی کشور نیز فراهم کند.

وی درباره ایجاد کانون‌های گرد و غبار در اطراف کلانشهرهای کشور نیز ادامه داد: تخریب سرزمین و ایجاد کانون‌های گرد و غبار دیگر محدود به استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و خوزستان نیست.‌ برای نمونه در منطقه سرخس نیز توفان‌های گرد و غبار به‌ منابع زیست انسانی و تاسیسات نفتی آسیب می‌زند.‌

جعفریان با اشاره به اینکه این مساله در کشور فراگیر شده است، تصریح کرد:‌ مراتع تخریب شده اطراف تهران و البرز نیز مانند‌ بمب‌های خاموشی هستند که پتانسیل غبار خیزی قابل توجهی دارند و پیش‌بینی اینکه تخریب مراتع اطراف این کلانشهرها که جمعیت چند میلیون نفری دارند، خسارت زیادی به کشور تحمیل خواهد کرد، کار سختی نیست‌.

بمب‌های خاموش در اطراف تهران |  فراگیری بیابان‌زایی در کشور

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این پرسش که بودجه اختصاص یافته به مقابله با بیابان‌زایی امسال چقدر است؟ توضیح داد: بودجه امسال گرد و غبار هنوز به ما ابلاغ نشده است. اما اگر  مانند روال پیشین باشد، هیچ اقدام توسعه‌ای بجز آبیاری و مراقبت از اقدامات سال‌های گذشته نمی‌توان انجام داد‌.

وی درباره اقداماتی که برای مقابله با بیابان‌زایی باید انجام داد نیز گفت: ‌برای مهار بیابان‌زایی و توفان‌های گرد و غبار نیاز است که ساختار مدیریت منابع آب کشور بهبود پیدا کند و‌ آسیب‌پذیری مناطق پایین دست مورد توجه ویژه قرار گیرد، زیرا اگر ما این مهم را در نظر نگیریم، وارد یک بازی ‌باخت - باخت خواهیم شد.

جعفریان ادامه داد: اگر با اجرای طرح‌هایی مانند سد سازی بیش از حد ‌منابع آب را در مناطق بالا دست ذخیره کنیم، خسارتی به کشور تحمیل می‌شود که با سودی که به نظر می‌رسد در‌ مناطق بالا دست ایجاد شده است اصلا قابل مقایسه نیست.‌

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این پرسش جام جم آنلاین که آیا امسال نیز قرار است از مالچ نفتی برای مهار کانون‌های توفان گرد و غبار و ماسه استفاده شود؟ عنوان کرد: براساس برنامه‌ریزی های انجام شده امسال آخرین سالی است که از مالچ‌های نفتی استفاده خواهد شد.

وی افزود: بادشکن‌های شطرنجی جایگزین مالچ‌های نفتی خواهند شد و برای رسیدن به این هدف با همکاری یکی از دانشگاه‌های کشور 17 روش ایجاد بادشکن در دست بررسی قرار گرفته است.

به گفته جعفریان بادشکن‌های شطرنجی با مشارکت جوامع محلی و استفاده از باقیمانده محصولات کشاورزی مانند برگ خرما و ساقه برنج ایجاد می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها